Aula Oberta

L'impacte de la malaltia en els genis de la pintura (Primera Part)

L'impacte de la malaltia en els genis de la pintura (Primera Part)

Presentació

Les malalties han condicionat l’obra d’alguns dels genis de la pintura. Les seves creacions s’han vist modificades per l’aparició de trastorns sensorials, cognitius o motors. Quan s’ha disposat de la seva història clínica, s’ha pogut correlacionar la malaltia amb un canvi de tècnica o estil pictòric.
En aquest curs analitzarem com algunes malalties han afectat la creació artística. Primer estudiarem la influència dels trastorns oculars: la “teoria” de l’astigmatisme en “El Greco” i de la miopia en Paul Cézanne, la hipermetropia en Eufroni, les cataractes en Claude Monet, la degeneració macular associada a l’edat en Edgar Degas i la retinopatia diabètica en l’obra de Mary Cassat.
Seguidament, veurem la influència d'alguns trastorns cerebrals en la creació pictòrica: de quina manera, el trastorn bipolar i altres afeccions, van influir en la creativitat de Van Gogh i com el progres de la malaltia d’Alzheimer queda reflectit en l’obra pictòrica de William Utermohlen. Acabarem analitzant com, una biografia de malaltia, traumes i dolor crònic, queda reflectida en l’obra de Frida Kahlo.

Programa

L'IMPACTE DE LA MALALTIA EN ELS GENIS DE LA PINTURA (PRIMERA PART)
  • L'impacte de la malaltia en els genis de la pintura (Primera Part)

dies i hores en que s'imparteix
Els dies 1, 8, 15 i 22 de març d'11:00h a 13:00h.

Coordinadors i professorat

Altra informació

REQUISITS D'ADMISSIÓ
No són necessaris coneixements previs. Reconegut amb 1 crèdit de lliure elecció/transversal a les titulacions del Programa Sènior.

EXPEDICIÓ DE TÍTOLS ACADÈMICS
0

PREINCRIPCIÓ
10/12/2021 fins 01/03/2022

MATRICULA
10/12/2020 fins 25/02/2021

INFORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

Sol·licitar informació

Enviando...