Aula Oberta

Cap a la medicina de precisió o personalitzada

Cap a la medicina de precisió o personalitzada

Presentació

La medicina de precisió serà el futur, però ja és el present de la nostra medicina i té com a objectiu personalitzar els tractaments al màxim, de manera que cada persona rebi la teràpia més adequada i eficaç en cada cas en particular. Aquesta personalització s’està aconseguint gràcies a la utilització de tecnologies molt punteres que permeten fer un estudi molt detallat de cada individu. L’estudi minuciós d’una població ens ajudarà millor a conèixer-la i així poder classificar-la.
La detecció de mutacions genètiques en una simple anàlisi de sang, l’aparició de noves teràpies dirigides contra el càncer com la immunoteràpia, l’edició del genoma o conèixer el tipus de bacteris que tenim a l’intestí, són alguns exemples de metodologies que ens ajuden a desenvolupar aquesta medicina de precisió.
Imaginem que en un futur el nostre metge de capçalera tingui tota la informació molecular nostra: la seqüència dels nostres gens, les nostres alteracions genètiques, el nostre repertori microbià, les nostres predisposicions a patir malalties,… Deixem d’imaginar perquè tot això està arribant i no està exempt de controvèrsia.

Programa

CAP A LA MEDICINA DE PRECISIó O PERSONALITZADA
  • Cap a la medicina de precisió o personalitzada

dies i hores en que s'imparteix
Els dies 3, 10, 17 i 24 de març de 17:00h a 19:00h.

Coordinadors i professorat

Altra informació

REQUISITS D'ADMISSIÓ
No són necessaris coneixements previs. Reconegut amb 1 crèdit de lliure elecció/transversal a les titulacions del Programa Sènior.

EXPEDICIÓ DE TÍTOLS ACADÈMICS
0

PREINCRIPCIÓ
10/12/2021 fins 03/03/2022

INFORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA
ProgramaMedicinaPrecisio.pdf

Sol·licitar informació

Enviando...