Intercanvi amb la Universitat Internacional de Catalunya

El divendres 1 de desembre de 2023, la Universitat Internacional de Catalunya va organitzar un intercanvi amb les Universitats d'Andorra i la nostra Universitat de Lleida. Es tractava de passar un dia de convivència entre els alumnes de les tres universitats.

El dia va començar amb un passeig pel Passeig Lluís Companys (antic Saló de Sant Joan), construït arran de l'Exposició Universal de 1888, fins arribar a l'Arc del Triomf, porta d'accés al recinte firal.

Tot seguit varem visitar el Palau del Parlament de Catalunya, aquest és un edifici situat al Parc de la Ciutadella a Barcelona des del 1932. És una obra construïda per Joris Prosper Van Verboom, va ser construït al segle XVIII com a arsenal de la Ciutadella militar de Barcelona.

Tot seguit varem agafar forces amb un apat i a continuació varem visitar l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, aquest antic hospital té els seus orígens l'any 1401 amb la fusió dels sis hospitals que hi havia aleshores a Barcelona en un de més gran que seria governat per representants de la ciutat i de l’Església a través de la Molt Il·lustre Administració (MIA), institució que ha perdurat fins els nostres dies, és un clar exemple del gòtic civil català.

Un parell de fotografies de l'intercanvi: