Expertos / Especialistas

Curs Especialista Universitari en Gestió Estratègica de la Empresa Agroalimentària (PGEA). 2a edició Lleida

Curs Especialista Universitari en Gestió Estratègica de la Empresa Agroalimentària (PGEA). 2a edició Lleida

Presentación

Objetivos:

Oferir el coneixement de l’entorn sociopolític i econòmic que envolta el sector agrari: mercats mundials, PAC, ...
Conèixer les característiques de la Indústria Agroalimentària.
Facilitar les eines de caràcter pràctic per a la gestió empresarial de la cadena agroalimentària: gestió comptable i financera, tecnologia i I+D, sistemes d’operacions, ...
A través de l’estudi del cas, conèixer in situ situacions empresarials reals.
Donar pautes per la direcció estratègica, plantejant solucions a l’hora d’afrontar problemes i desafiaments dels negocis del sector: cooperació i aliances, gestió d’equips humans.
Donar coneixements de direcció comercial i màrqueting.
Perfeccionar habilitats directives: lideratge, motivació, gestió del temps, comunicació a l’empresa, ...
Facilitar el networking entre els professors i els directius de les principals empreses del sector.

Metodologia:

El Postgrau tindrà dos vessants:
L’estudi del cas a través de les visites a empreses de referència del sector. Aquest és un dels trets distintius del PGEA per tal de conèixer in situ experiències pioneres i del territori centrades en els diferents àmbits tractats al llarg del Postgrau. Aquestes visites són valorades molt positivament pels alumnes, ja que els permet analitzar situacions empresarials reals i fomentar la discussió amb els propis empresaris i directius per aplicar els coneixements adquirits.Els alumnes treballaran en equips multidisciplinars aportant coneixements i experiències heterogènies per a maximitzar la eficàcia en la resolució d’un treball basat en l’estudi del cas d’algunes d’aquestes empreses visitades.
Sessions conceptuals per tal d’emmarcar tots aquells conceptes que cal dominar sobre la matèria.

A qui va dirigit:

Directius, càrrecs intermedis i tècnics del sector agroalimentari: indústries, cooperatives, explotacions agràries, empreses de serveis per al sector agroalimentari, distribució comercial, entre altres.
Titulats universitaris i joves professionals que vulguin desenvolupar una carrera professional d’èxit i buscar noves oportunitats empresarials.

Programa

BLOC 1. L’ENTORN DE L’EMPRESA AGROALIMENTÀRIA
  • Introducció al Postgrau
  • L’entorn macroeconòmic nacional i internacional
  • El sector agrari: importància econòmica i marc institucional
  • Els reptes de la indústria agroalimentària
  • Els mercats mundials de productes agraris i la Política Agrícola Comuna

días y horas en que se imparte
Fechas: 14, 15, 21, 28 i y 29 de novembre de 2022 Horarios: 14,15, 21, 28 i 92 de novembre de 2022 Divendres: de 16h. a 20h. Dissabtes: de 19h. a 13h.

GESTIÓ EMPRESARIAL. QUALITAT I INNOVACIÓ
  • Tecnologies de processat en la indústria alimentària
  • Recerca i desenvolupament en el sector agrari
  • Sistemes d’operacions.Industria 4.0
  • Gestió de la innovació

días y horas en que se imparte
Fechas: 4, 11, 12 i 18 de novembre de 2022 Horaris: Divendres: de 16h. a 20h.i les visites amb horari de 15'30h a 20'30h Dissabtes: de 9h. a 13h.

PLANIFICACIó ESTRATèGICA I COOPERACIó EMPRESARIAL
  • Com guanyar dimensió
  • Cooperació i aliances
  • Planificació estratègica
  • La Responsabilitat Social Corporativa i el cumpliment dels ODS

días y horas en que se imparte
Dies: 16 de desembre de 2022, 13, 27 i 28 de gener, 3, 10 i 17 de febrer de 2023 Horari: Divendres, de 16h. a 20h. Excepte les visites que seran de 15'30h. a 20'30h. A més, la visita al Grup Alimentari Guissona que serà de 12h. a 18h. Dissabtes, de 9h. a 13h.

DIRECCIó COMERCIAL I MàRQUETING
  • El màrqueting
  • Les vendes i la distribució
  • Comerç exterior
  • Comerç exterior agroalimentari

días y horas en que se imparte
Dies: 18, 24 de febrer, 3, 10, 17 i 24 de març de 2023 Horari: Divendres, de 16h. a 20h., excepte les visites que seran de 15'30h. a 20'30h. Dissabtes, de 9h. a 13h.

HABILITATS DIRECTIVES I GESTIó D'EQUIPS
  • La comunicació a l'empresa (interna i externa)
  • Lideratge i motivació
  • L'òptima gestió del temps
  • Iniciativa emprenedora
  • Organització i gestió dels equips humans

días y horas en que se imparte
Dies: 14, 15, 21, 22 i 28 de d'abril de 2023 Horari: Divendres, de 16h. a 20h. Dissabte, de 9h a 13h.

GESTIó COMPTABLE I FINANCERA
  • Gestió comptable i financera
  • Finançament empresarial
  • Pla econòmic financer. Cas pràctic

días y horas en que se imparte
25, 26 de novembre de 2022 i 2, 3 de desembre de 2022 Horari: Divendres, de 16h. a 20h. Dissabtes, de 9h. a 13h.

VISITA MERCABARNA
  • Visita Mercabarna

días y horas en que se imparte
12 de maig de 2023

PRESENTACIó DE TREBALLS. CONCLUSIONS I ESTUDI DEL CASOS
  • Presentació dels Treballs i Conclusions
  • Preparació Treballs amb Tutoria

días y horas en que se imparte
29 d'abril, 5 i 6 de maig de 20203 Horari: Dissabte, 29 d'abril de 2023, de 9h. a 14h. Divendres, 5 de maig de 2023, de 15.30h. a 20:30h. Dissabte, 6 de maig de 2023, de 9h. a 14h.

QUALITAT ALIMéNTARIA
  • Gestió de la qualitat alimentària. Productes i processos

días y horas en que se imparte
31 de març de 2023 Divendres: de 16h a 20h

Admisión y matrícula

Criterios de admisión (en el caso que la demanda supere el número máximo de plazas): Se valorará la titulación universitaria y la experiencia profesional.

Otra información

DERECHOS DE MATRICULA
Abonats: 2600€ (IVA no inclòs) No Abonats: 3000€ (IVA no inclòs) Col·lectiu amba Conveni; 2800€ (IVA no inclòs)

REQUISITOS DE ADMISIÓN
Requisitos de admisión: Titulaciones: Titulación universitaria, preferiblemente con titulación en Ingeniería Agrónoma, en Administración y Dirección de empresas, en Economía o Ciencias empresariales.

LÍMITE DE ALUMNOS
30

LUGAR DONDE SE IMPARTE
Zaragoza Campus Ibercaja de Desarrollo Empresarial-Ibercide. Monasterio de Cogullada. Carretera de Cogullada, 127

PREINCRIPCIÓN
22/07/2022 hasta 13/10/2022

MATRICULA
22/07/2022 hasta 04/11/2021 until 04/11/2021

INFORMACIÓN COMPLEMENTARIA

Solicitar información

Enviando...