VISITA A L'OBSERVATORI DEL MONTSEC

Els alumnes de l'assignatura d'Astronomia, conduïda pel professor Josep Mallol, van visitar l'Observatori del Montsec aquest dijous 13 de desembre de 2023.

El Parc Astronòmic del Montsec es troba al municipi d’Àger, a la comarca de la Noguera, en una localització extraordinària considerada el millor indret per a l’observació del cel a Catalunya. Les baixes precipitacions en forma de pluja, la poca contaminació lumínica i l’alçada, converteixen la Serra del Montsec, en el lloc idoni per a la instal·lació d’un centre de referència mundial en matèria d’astronomia.

El parc apropa la ciència al públic per donar a conèixer la grandesa d’un cel nocturn amb unes característiques extraordinàries que ens permet descobrir els secrets de l’univers. Per això, es considera l’equipament d’astronomia més important de Catalunya, que també esdevé un referent en l’ensenyament i la divulgació de les ciències de l’espai i de l’univers.

L’Astronòmic ofereix nombroses activitats en plena natura per a tots els públics, tant diürnes com nocturnes, adreçades a universitats, escoles però també a nivell informatiu bàsic per a famílies, aficionats, etc.

Pàgina web de l'Observatori: https://parcastronomic.cat/astronomic/

Algunes fotografies més: